Полк. Миленски: Русия технологично и ментално губи тази война, България трябва да помогне с оръжие на Украйна

Премиерът да си спомни какво каза пред икономически форум, обратното ще бъде двуличие и цинизъм, призова атлантикът

полк. Владимир Миленски

полк. Владимир Миленски

Огромна част от населението на Украйна е там. Можем да съдим по Мариупол. Дори 5000 да са останали, там със сигурност ще се случват онези зверства, каквито видяхме (…) Русия показа, че не разполага технологично и ментално да води тази война. Това заяви в студиото на Нова ТВ военният експерт и представител на Атлантически съвет на България о.р. полк. Владимир Миленски.

Шест военни бивши министри са хора, с доста сериозно количество вътрешна информация  и добре знаят с какви резерви разполагаме. Те отправиха призив, че има с какво да окажем военна подкрепа на Украйна. А сега чухме, че нямало с какво – нямали сме оръжие, с което да помагаме. А ние имаме достатъчно и танкове, и артилерийски системи, и боеприпаси и пр. Това че български фирми са изнасяли въоръжение е търговия, това не е подадена ръка на Украйна. Важно е как държавата помага на тази изпаднала в толкова тежка ситуация страна. За Украйна са важни и двете измерения. Не напразно техният външен министър е тук – идва със сигурност да иска военна помощ от нас, посочи атлантикът.

Кирил Петков на форум на икономисти  изнесе кратка лекция. Той каза тогава: Урок, който съм научил от мой преподавател– когато си изправен пред две еднакво трудни решения, трябва да се обърнеш към морала. И двете решения са трудни – и да запази коалицията, и да помогне на Украйна. Нека да си спомни какво е казал, защото обратното е двуличие и цинизъм, призова от ефира полк. Владимир Миленски.