Поптодорова: Очевидно не е лесно упражнението за съставяне на нов кабинет

Радев ще представлява България на срещата на НАТО

Елена Поптодорова

Елена Поптодорова

„Очевидно не е лесно упражнението за съставяне на нов кабинет, възможно е да се удължи във времето. Дори да се направи кабинет на малцинството, залагам на запазване на комбинацията - президент Румен Радев и служебен премиер и външен министър Димитър Главчев за участие в Срещата на върха на НАТО във Вашингтон.”
Това заяви бившият посланик на България в САЩ Елена Поптодорова пред NOVA NEWS. Тя поясни, че делегацията вече е регистрирана. „Ние бяхме последни, добре че я удължиха с три дни”, добави дипломатът. 

„Президентът Румен Радев ще представлява България на тази среща. Той ще получи позицията на страната ни такава, каквато е подготвена. Той може да си позволи някой нюанс, някое прилагателно, но смятам, че няма да има промяна.” - каза Поптодорова.

"На тази среща ще се решава въпросът за сигурността на Европа, за това как Европа да бъде сигурна и защитена, а НАТО да бъде силна като организация. На Срещата във Вашингтон трябва да се продължи случилото се във Вилнюс. Там не беше отправена пряка покана към Украйна за пряко членство в Пакта. И сега не се очаква такава покана." - поясни Поптодорова.