Посланик Айлин Секизкьок: България може да има скъп приятел в лицето на Турция

"Изправени сме пред много предизвикателства"

България и Турция имат много голям потенциал, но и много път още да извървят за задълбочаването на двустранните отношения. Това заяви посланичката на Турция у нас Айлин Секизкьок.

„Има един термин за този случай на английски – the sky is the limit“, добави тя.

Посланик Секизкьок подчерта, че на фона на сериозните международни конфликти, които са в близост до балканския регион, е изключително важно нашите две страни да се подкрепят една друга.

„Наистина международната общност минава през един много труден период. Изправени сме пред много предизвикателства и всички страни имат нужда от подкрепа, от сътрудничество, не само Турция.“ - отбеляза тя.

В тази непредвидима ситуация, според нея, България има шанса да има скъп приятел, съсед и съюзник в НАТО в лицето на Турция. „Поради тази причина сме щастливи и късметлии да си сътрудничим“, посочи посланик Секизкьок.

Тя е изключително привързана към нашата родина. „Аз съм вече четвърта година от мандата си в България – в една прекрасна страна, където хората са много приветливи, много топли. Страна, към която много се привързах, в която изпълнявам своята длъжност спокойно и приятно.“ - сподели посланик Секизкьок. /БГНЕС