Деян Николов: ГЕРБ извиват ръцете на ПП-ДБ, за да им покажат, че в СОС без тях не могат

ПП-ДБ изпраща покани към партиите в СОС за разговори по политики

Деян Николов

Деян Николов

ПП-ДБ изпращат днес покани към всички партии в СОС да излъчат представители за разговори по политики. Това стана ясно по време на дебат по БНТ между трима общинари - Андрей Зографски от ПП-ДБ, Еньо Савов от БСП и Деян Николов от "Възраждане".

"Борис Бонев е нашият кандидат, защото той е равно отдалечен. Той получи 25 хил. лични преференции", коментира Андрей Зографски от ПП-ДБ, общински съветник в Столичния общински съвет. По думите му не бил чут нито един аргумент срещу кандидатура на Бонев. "Най-вероятно ще бъде отново нашият кандидат. Не вярвам в сглобка и в ротационния принцип", каза още Зографски.

Днес щели да се изпратят поканите към всички партии в общинския съвет да изпратят трима представители. Той се надявал тази седмица да започнат разговорите по всички важни теми.

"Наблюдаваме свръх фиксация в личността", опонира Еньо Савов, който е общински съветник от БСП. По думите му от самото начало БСП била с ясна позиция. Публични прозрачни преговори по политики, не трябвало да се бърза. 

"Това, което се случваше в НС, сега се случва и в общинския парламент. В момента ГЕРБ извиват ръцете на ПП-ДБ, за да им покажат, че без тях не могат", включи се в дебата и Деян Николов от "Възраждане". Според него разговорите за София трябвало до бъдат прагматични, но те просто нямали доверие, че тези хора, които управляват София сега, ще излязат срещу мафията. По много политики може да работят заедно, но избирането на председател на СОС било политически акт.

"Много е важно за градските теми да  имаме консенсус", смята Зографски.