PR акция на кмета Терзиев - дари заплатите си за януари и за февруари

Васил Терзиев

Васил Терзиев

През стоте дни на управление кметът Васил Терзиев използваше пиар подходи, които служеха за заместител на липсващото лидерство. СОС остана блокиран близо три месеца без избран председател. Формално кметът няма ангажимент за конституирането на общинския съвет, но като мажоритарно избрана фигура би могъл да зададе конструктивен тон, с който да улесни процеса. За съжаление обаче май остана претенцията за власт с доминираща „АЗ“-форма.

Това личи и от настоящата PR акция на кмета на София, който обяви на страницата си във Фейсбук, че дарява заплатите си за януари и за февруари за изграждане на храм с име „Св. Патриарх Евтимий Търновски“ и за студентка от УАСГ, диагностицирана с рядък вид рак.

Ето какво написа градоначалникът на столицата като аргументи за това свое решение: 

"По време на общественото обсъждане на бюджета на София гражданин ни разказа за изграждането на нов православен храм в район „Люлин“ на името на „Св. Патриарх Евтимий Търновски“ и поиска нашата подкрепа. Още тогава обещах, че ще направя лично дарение за строящия се храм. Моята януарска заплата от 2756 лева дарих за изграждането на храма.

В България  няма друг храм на името на Патриарх Евтимий.  Това е и най- големият православен храм, който се изгражда през последните 30 години. Основите и първата плоча на храма вече са готови, закупени са и камбаните. Ще се радвам, ако повече хора се включат с дарения,  защото изграждането на църкви е дело на общността, а храмовете са място, което ни учи на доброта, честност и смирение.

За Велислава Спасова научих по време на събитието „Студент на годината“, организирано от Националното представителство на студентските съвети. Велислава е студентка в Университета по архитектура, строителство и геодезия. Диагностицирана е със Сарком на Юинг. С дарената си февруарската заплата от 3014 лева искам да  дам кураж на нея и на близките й. Вярвам, че и други хора ще помогнат на Велислава, за да може скоро да пребори болестта и да продължи своето обучение и кариера след това."