Преди да пристигне в България, Шолц спешно трябва да се информира за някои особености в левите ни медии

Юлияна Методиева

Юлияна Методиева

Юлиана Методиева 

Трябва спешно да се информира канцлерът Олаф Шолц за някои особености в българския риболов, пардон, в българските леви медии. Стана ясно, че той е включил след Косово и Сърбия България в двудневната си визита до Балканите. Това прави задълженията на хората от германското посолство в София да включат в подготовката му внимателен прочит на броевете на вестник Дума. Немският държавник трябва да знае, че печатният орган на путинофилската партия БСП, предлага всекидневно четиво претъпкано с путинска пропаганда. Любопитен детайл е, че авторите в него четат и немска преса и си вадят цитати от нея, както както дяволът злоупотребява с евангелието.
Вижте какво се случва в органа на БСП на 100-ия ден от войната на Русия в Украйна.

Стоте дни, хилядите жертви, измиращите по 60 – 100 войници на ден, милионите бежанци,  са пренебрежими факти, например за в. Дума и думаджиите. Защо? Защото мразят Володомир Зеленски, който не клекна на Путин и не се подаде на внушенията на този или онзи да изтъргува парчета от Украйна, за да получи мира. Затова и цитират германският вестник „Ди Цайт“: „В момента Берлин е най-загрижен за факта, че Зеленски може да използва положението си, за да укрепи собствената си власт.“Тези думи накараха нашите леви чугунени глави да се обединяват отново в хейта си срещу украинския президент, рожба на Запада. "Аре стига, пише един путинофил. Като са пънкари, защо ги въоръжават!? Щото са фашаги!“ А друг, дето синовете и внуците му и на внуците булките учат в Харвард и Оксфорд, казва: „Тази власт, начело със Зеленски е изчадие на запада !Те го създадоха и днес със страх гледат какво неконтролирано чудовище са създали“.

Канцлерът Шолц разбира се няма седне да дърпа ушите на цайтунга. Писали каквото писали. Знае се, на какво ги е яд разни кръгове в Бундесвера. Имаха грамадни политически задръжки, че Германия не може да праща оръжие на Украйна заради историята си. Стана обаче ясно, че именно заради нея трябва да праща. Ето че, Германия скоро ще има най-голямата конвенционална армия в Европа, без да притежава ядрено оръжие и ще бъде в рамките на НАТО! И светът си отдъхна. Германските елити отдавна чувстваха, че зависимостта от Русия противоречи на западния демократичен избор на Германия. От онзи ден обаче всичко дойде на мястото си. Шолц удари внезапно спирачка. Направи завой на 180 градуса. Показа, че Германия не се движи в правилна посока, че е зависима от руския газ и така нататък и че така повече не може. Фрау Меркел, не сте посрамена от наследника си!

Авторите на Дума и фейсбук тружениците не връзват две и две. Като цяло не го могат. Те слушат Дмитрий Песков, този ненормално зъл човек. Пиарският метод на говорителя на Путин е максимално да обезчовечи украинците, да ги лиши от хуманитарна стойност. По случай 100-ия ден на войната, този пар екселанс представител на руския политически менажмент, каза:“ Успяхме да освободим от пронацистките въоръжени сили Украйна, както и директно от националистически елементи, и на хората е предоставена възможност да започнат да установяват мирен живот“. Разбирайте, руснаците в Донецката и Луганската народни републики ще живеят в мир и благоденствие. Етническия украинец кучета го яли. Можем да го изтребим и смажем с ракети, с бомби, да подпалваме къщите му, да изнасилваме жените му и да изпратим децата му във вечно сирачество. Олаф Шолц, добре сте дошъл у нас! И не се срещайте с хора, които са автори или читатели на вестник Дума, неподражаемият подмазвалник на Владимир Путин.