Задържаха легионера, заподозрян за убийството на фелдшера в Орешник (Обновена)

Иван Пачелиев - Дюмона

Задържаха бившия легионер Иван Пачелиев - Дюмона, заподозрян за убийството на фелдшера в Орешник, предаде Нова Телевизия.

Тялото на 72-годишен фелдшер бе открито в тополовградското село Орешник. Сигналът до полицията е подаден във вторник сутрин. Трупът е открит в здравната служба на селото. По първоначални данни по главата на възрастния мъж има следи от насилие.

Във връзка със смъртта на възрастния медик се издирваше бившият легионер Иван Пачалиев. През февруари миналата година той се барикадира в дома си и стреля по полицаи. След цяло денонощие органите на реда успяха да го задържат. Оказа се, че той имал разрешително за притежание на оръжие, издадено в чужбина.

Преди час барети, жандармерия и полиция блокираха Тополовград, около село Орешник, където и този път в дома си се бе барикадирал Дюмона. Той бе обграден.

На място е главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Иван Пачелиев Дюмона вече веднъж се барикадира в дома си и стреля с пушка през февруари 2018 година. Тогава той се залости в дома си, защото униформени опитаха да го разритат за хулигански изцепки в София преди това.