Премиерът спешно събира министри и ръководители на службите заради Русия

Разговорите ще бъдат свързани с всички евентуални рискове за сигурността на страната и българските граждани

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Министър-председателят Николай Денков свиква спешно съвещание заради ситуация в Русия, съобщиха от правителствената пресслужба.

В срещата ще участват вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел, министрите на отбраната и на вътрешните работи Тодор Тагарев и Калин Стоянов, началникът на отбраната, ръководителите на Държавна агенция "Национална сигурност", Държавна агенция "Разузнаване" и служба "Военно разузнаване".

Очаква се разговорите да бъдат свързани с всички евентуални рискове за сигурността на страната и за живота и здравето на българските граждани на територията на Русия, както и готовността на държавата за реакция при възникване на необходимост. Предвидено е и изявление след срещата.

До свикването на съвещанието се стигна, след като основателят на частната армия "Вагнер" Евгений Пригожин обвини министъра на отбраната на Русия в нанасяне на артилерийски и въздушни удари по неговите части и с думите "тази гад трябва да бъде спряна" обяви началото на "поход за справедливост".