Пригожин мечтае: След като Русия превземе Европа, Италия, Франция и България да бъдат дадени компенсация на украинците

Евгений Пригожин

Евгений Пригожин

Собственикът на ЧВК „Вагнер“ Евгений Пригожин, известен и като готвачът на Путин разви в интервю поредната екстравагантна идея – когато Русия завладее цяла Европа, като компенсация на Украйна да се дадат териториите на България, Франция и Италия. Аргументът му е, че украинците заедно с  тях са настрадали във войната и го заслужават.
Пригожи прави и други важни признания, които показват реално, каква е боеспособността и капацитета на руската армия.

В интервю за руския пропагандист Семьон Пегов, цитирано от unian.net "за три дни" не би било възможно да се превземе Украйна, както вярваха окупаторите на Путин. Според изчисленията на терориста това ще отнеме години.

"Ако трябва да отидем до Днепър, това е за три години. Ако трябва да затворим "ЛНР", "ДНР", тогава трябва да работим поне още година и половина или две. Ако трябва да стигнем до Ламанш, тогава имам идеален план", каза Пригожин, без да уточнява времето.

 „Вагнеровци“ воюват почти от първия ден на пълномащабна война в Украйна. ЧВК на Пригожин обаче се оказа твърде малка, така че през лятото на 2022 г. той започна масово да набира затворници в частната си армия.
Според изчисленията на фондацията Rus' Sitting, като цяло Пригожин е успял да вербува около 50 хиляди руски затворници, но около 40 хиляди от тях са били убити, осакатени, заловени или просто избягали само за шест месеца битка.