Принц Хари: Всички знаем какво е британската преса, те разрушиха психическото ми здраве

Разбрах, че това е токсична атмосфера, заяви вукът на британската кралица

Принц Хари и Меган

Принц Хари и Меган

Внукът на британската кралица принц Хари даде първото си подробно интервю, след като се премести в Калифорния с Меган Маркъл и сина им Арчи, съобщи Би Би Си.

Херцогът на Съсекс се повози по улиците на Лос Анджелис на втория етаж на отворен автобус с телевизионен водещ и комик Джеймс Кордън и му каза, че е решил да напусне Великобритания заради трудната среда, създадена от пресата.

Кордън попита Хари за решението му да се откаже от служебните си задължения като член на кралското семейство, а Хари отговори, че „той не си е тръгнал, а само се е дръпнла встрани“.

"Обстановката беше много трудна, това беше видимо за мнозина”, призна Хари. „Всички знаем какво е британската преса. И това съсипа психическото ми здраве. Разбрах, че това е токсична атмосфера."

"Направих това, което всеки съпруг и баща би направил на мое място - откарах семейството си, но винаги ще направя някакъв принос. Животът ми е в услуга на обществото и Меган приема това", каза принц Хари в отговор на въпрос за това какво ще прави след отпадане на ограниченията, наложени от пандемията на коронавируса.

Интервюто е било записано още преди Бъкингамският дворец да потвърди, че Хари и Меган са прекратили напълно служебните си задължения и не възнамеряват да се връщат към тях.

36-годишният херцог и 39-годишната херцогиня на Съсекс за първи път обявиха намеренията си миналия януари. Тогава те обявиха, че ще работят и ще бъдат финансово независими.

Двойката вече няма да може да покровителства благотворителни организации като членове на кралското семейство. Хари също ще бъде лишен от почетните си военни задължения.

Двойката, която очаква второто си дете, и едногодишният им син Арчи вече живеят в Калифорния.