„Приятелите“ изпратиха Матю Пери в последния му път

Матю Пери си отиде от този свят на 55 години

Матю Пери си отиде от този свят на 55 години

Погребението на Матю Пери се състоя в частното гробище Forest Lawn в северните предградия на Лос Анджелис. То продължи два часа.

Да се сбогуват с актьора дойдоха колегите му от култовия сериал „Приятели” - Дженифър Анистън, Кортни Кокс, Дейвид Шуимър, Мат Лебланк и Лиза Кудроу, съобщи Variety. В последния му път Матю беше изпратен и от най-близките му роднини: майка му Сузане Морисън, баща му Джон Бенет Пери и вторият му баща, канадският телевизионен журналист Кийт Морисън. Общо на скромната церемония присъстваха около 20 души.

Анистън, Кудроу, ЛеБланк, Кокс и Швимер преди това публикуваха съвместно изявление относно смъртта на Пери, в което се казваше: „Всички сме абсолютно опустошени от загубата на Матю. Ние бяхме повече от просто колеги. Ние сме семейство. Имаме толкова много да кажем, но точно сега ще ни трябва време да преживеем тази непрежалима загуба“.

Forest Lawn е грандиозен комплекс в памет на златния век на холивудската филмова индустрия, разположен близо до студиото на Warner Bros, където е заснета комедията „Приятели“. Много американски звезди са погребани в това гробище, включително Майкъл Джексън и Елизабет Тейлър.

Матю Пери почина в дома си в Лос Анджелис на 55-годишна възраст, тялото му беше открито в джакузи от негов асистент. Все още не е известна точната причина за смъртта. Отбелязва се, че на мястото не са открити наркотици. Преди това в мемоарите си Пери разказа подробно за борбата си срещу зависимостите от алкохола и наркотиците. /БГНЕС