"Продължаваме промяната" стои твърдо зад премиера, обвини прокуратурата в "пиар акция"

Показна пиар акция. Това представляват действията на прокуратурата според председателя на парламентарната група на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров. Коментара си той направи в кулоарите на Народното събрание.

"Това е информация, известна отдавна на цялото общество. От дълго време говорим, че липсват видими резултати за работата на прокуратурата. И след като виждаме, че има всякакви информации в публичното пространство, които индикират проблеми и не се придвижват достатъчно бързо в прокуратурата, ние взимаме отношение." Това бе коментарът му относно списъка с имена, замесени в корупция, според изявлението на премиера Кирил Петков.

Гюров увери - нямало никакви сътресения или различни мнения в коалицията по "какъвто и да бил въпрос". "Стоим твърдо зад премиера, а това е една пиар акция", коментира той действията на държавното обвинение, което привика Петков за обяснение на изнесените твърдения.

Гюров отново отчете главния приоритет на управляващата четворна коалиция в ресор "съдебна власт" - дълбока реформа и оставка на главния прокурор Иван Гешев.