Продават за 65 милиона долара имението на Жаклин Кенеди

През далечната 1967 този имот е струвал едва 1 милион долара

Жаклин Кенеди

Жаклин Кенеди

Дъщерята Жаклин Кенеди - адвокатката Каролин Кенеди, продава имота на бившата първа дама на Съединените щати, където са израснали три поколения на прочутото семейство за 65 милиона долара, съобщи CNN, цитиран от Канал 3. 

"Преди четиридесет години, когато майка ми за пръв път вижда фермата "Червената врата”, тя веднага се влюбва в нея. Дюните, езерата и хълмовете й позволяват да създаде свой собствен свят, който обединява любовта й към природата, семейството и книгите... Време е и за нас да последваме примера на нашата майка и да създадем нещо за себе си. Надяваме се, че новото семейство ще се грижи за това място, в което са живели три поколения Кенеди”, каза дъщерята Жаклин Кенеди – Каролин, цитирана от РИА Новости. 

През 1979 г. Жаклин Кенеди купува имот от 1967 квадратни метра на брега на океана за един милион долара. Тя постепенно ремонтира имението и облагородява земята, като кани известния градинар Пол Мелън. Каролин Кенеди наследи имението през 2000 година. 

Основната резиденция разполага с пет спални, библиотека, всекидневна с камина, трапезария и кухня с професионални уреди. В непосредствена близост до основната резиденция има двуетажна къща за гости с четири спални.

Почти всички стаи, с изключение на трапезарията, предлагат изглед към Атлантическия океан.