Проф. Стоян Кушлев: Необяснимо е как Мартин Божанов - Нотариуса е имал 2 ЕГН-та

Бившият председател на Комисията за отнемане на незаконно придобитото имущество допуска Нотариуса да е сътрудничил на службите

проф. Стоян Кушлев

проф. Стоян Кушлев

"През 2008 година съдът постанови отнемане на имущество на Мартин Божанов - Нотариуса в размер на 430 000 лева за извършване на множество измами. Това разкри в студиото на БНР  проф. Стоян Кушлев, бивш председател и създател на Комисията за отнемане на незаконно придобитото имущество.

По думите му Божанов е осъждан с влязла от закона в сила присъда, но той има съмнение, че я е изтърпял.

Не познавам Божанов. Но за мен е необяснимо е как е имал 2 ЕГН-та, това са огромни пропуски и корупция в системата, изтъкна Кушлев.

Той смята, че самият Мартин Божанов - Нотариуса си е подготвял такава съдба, като още през 2005 година е имало влязла в сила присъда за измами срещу убития. Едно от първите дела, образувани за отнемане на имущество през февруари 2006 година, е срещу Божанов, допълни Кушлев.

Според  председателя на Комисията за отнемане на незаконно придобитото имущество е необяснимо как въпреки това Нотариуса се е оказал по-късно с чисто досие. Затова Душлев допусна, че това е станало възможна заради сменено ЕГН.

"Може би си е сътрудничел със службите, но не мога да кажа със сигурност. Имало е случаи с клиенти на Комисията, на които е било отнето много сериозно имущество. В някои случаи някои служби се опитваха да повлияят на дейността на Комисията, но аз никога не го допуснах, коментира проф. Кушлев и добави, че затова дори е получавал и заплахи.