Пропагандист на Кремъл и човек на Радев с водещи позиции в енергийното министерство

Любомира Ганчева

Любомира Ганчева

Шефът на кабинета на служебния министър на енергетиката Росен Христов – Любомира Ганчева, е пламенен защитник на руските интереси в България и активистка на путинската пропаганда. Ганчева е и член на новия кризисен щаб за газа.

Ракетата й носител в политиката и държавната администрация се оказа партията АБВ, която е българският партньор на путиновата „Единна Русия“. Ганчева преди време се уреди като съветник на президента Радев, а сега получи назначение и в стратегическото министерство на енергетиката.

Според разследващия сайт Bird.bg като зам.-председател на АБВ Любомира е присъствала на среща през 2018 година с Анатолий Потапов, председател на Всеруската обществена организация „Съюз за приятелство с България“, който е и бивш посланик у нас, имащ общи фирми с бос от ВИС-2.

Украинският център „Миротворец“ пък е обявил президентския човек за опасен за националната сигурност на Украйна. Заради участието си във Международния икономически форум в Ялта през 2019 година на незаконно анексирания Крим, дамата е обвинена в  нарушаване на суверенитета и териториалната цялост на Украйна. Тя е и активен участник в пропагандни мероприятия в полза на Кремъл срещу Украйна.

Ганчева не рядко е цитирана от руските пропагандни медии с позиции и тези, които обслужват режима на Путин в Кремъл.