Протести пред СО срещу реорганизацията на движение по "Патриарха" и за оставката на Благовест Георгиев

При гражданите слязоха общински съветници

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Два протеста се провеждат пред Столичната община. Множество граждани се събраха на "Московска" 33, за да изразят недоволството си от реорганизацията на движението по столичния бул. "Патриарх Евтимий". Някои от тях дойдоха с личните си автомобили, а други с таксиметрови коли. Наред с тях протестират и родителите на деца, убити на пътя от пияни и/или дрогирани шофьори.

Протестиращите заради реорганизацията на движението по "Патриарха" искат удобна градска среда за всички, както и да им бъдат върнати паркоместата. А родителите, загубили децата си на пътя, искат оставката на общинския съветник Благовест Георгиев, който избяга от причинена от него катастрофа в началото на април и отказа да бъде тестван с дрегер. Георгиев беше част от групата на "Продължаваме промяната – Демократична България - Спаси София", но след случилото се беше изключен от групата и към момента е независим общински съветник.

Малко след началото на протеста, при гражданите слязоха общинските съветници от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян, Прошко Прошков, Ваня Тагарева, Димитър Вучев, Диян Стаматов, Румен Александров и Драгомир Младенов, както и Иван Таков от групата на БСП в СОС. /БГНЕС