Протестиращи блокираха движението на пътя София - Варна в района на „Абланица“

Снимка: БГНЕС          Преди дни протестиращ затрудниха движението през кръговото кръстовище, свързващо Е-79 с началото на АМ "Струма" край Благоевград.

Снимка: БГНЕС Преди дни протестиращ затрудниха движението през кръговото кръстовище, свързващо Е-79 с началото на АМ "Струма" край Благоевград.

В Ловешко протестиращи блокираха движението на пътя София - Варна в района на пътен възел „Абланица“ край града. Те настояват за оставките на правителството и на главния прокурор Иван Гешев, предаде БНР.

Ивайло Георгиев, един от организаторите на протеста, по-рано поясни:

„Никой не ни приканва, за разлика от събитието на ГЕРБ, което е пуснато по партийна линия и масово хората от държавната администрация и определен кръг от частни фирми, които са облагодетелствани от обществените поръчки, са принудени да маршируват под строй все едно сме 1950 година в апогея на комунизма, викайки за нашия вожд. Това е голямата разлика! Ние се борим за свободата - не само за нашата, но и за тяхната! Докато те се борят да имат хляб“.

Георгиев допълни, че протестите ще продължат, докато бъдат постигнати исканията за оставките на кабинета и на главния прокурор:

„Предсрочни избори, електронно гласуване, лустрация задължително и реформа в съдебната система“.

На площад „Съединение“ в Пловдив е насрочен протест с искания за оставките на правителството и на главния прокурор. Затворени за движение ще бъдат части от четири булеварда. Очаква се шествието да потегли около 20.00 часа, като участниците ще блокират и няколко централни кръстовища. 19 автобусни линии ще са с променени маршрути до 21.30 часа.

Седми ден остава палатковият лагер на републиканския път Стара Загора - Хасково в района на летището. Протестиращите настояват пред Областното пътно управление да получат разрешение за автошествие по „детелината“ на магистрала „Тракия“. Тази вечер ще има нов „Оставка фест“ и нов телемост с участници в демонстрациите в София.