Протестиращи отказват да напуснат сградата на парламента, докато Бойко Борисов не подпише оставка

Представители на „Системата ни убива" отказват да напуснат Народното събрание. С тях е и Никола Вапцаров, представител на „Изправи се.БГ". 

Във „Фейсбук" той обясни, че се намират в деловодството на парламента, където чакат депутатите да дойдат и да разпишат 240 декларации, в които казват, че подкрепят протеста, призовават членовете на ВСС да поискат оставката на главния прокурор, заявяват, че са против Конституцията на ГЕРБ и че са съгласни Народното събрание да бъде разпуснато. 

Вапцаров поясни, че декларация е изпратена и до премиера Бойко Борисов, в която той трябва да се съгласи да си подаде оставката. „Ако Борисов пръв си подаде оставката, ще станем и ще си тръгнем от тук. В противен случай ще чакаме народните представители да дойдат и да подпишат декларациите", каза Никола Вапцаров.

Писма с намеренията им са изпратени и до президента Румен Радев, Европейската комисия и омбудсмана. От ПГ на BСП първи са взели копие от декларацията. Те са обещали да го размножат и да го обсъдят на заседание. Изразили са и готовност да разпишат декларациите.