Протестиращи срещу Борисов и Гешев от "Агора България" излизат пред МС за оставката на Петков

Архимандрит Николай: Не съм виждал премиера по площадите

архимандрит Дионисий, снимка: БГНЕС

архимандрит Дионисий, снимка: БГНЕС

Гражданско движение "Агора България" ще организира протест, на който ще иска оставката на кабинета. Стачката ще бъде на 1-ви април, от 16:00 часа, пред Министерски съвет Датата неслучайно съвпада с международния ден на лъжата, а демонстрацията ще е под надслов "Стоп на лъжата". На протеста ще се включат Архимадрит Дионисий, който беше участник в демонстрациите срещу кабинета "Борисов" и главния прокурор Иван Гешев през 2020-2021 г., както и Тодор Стоянов, Петър Недевски, Ренета Инджова. Всички те настояват за незабавната оставка на правителството на Кирил Петков. 

"Никой от нас не е предполагал, че протестът ще послужи за повод едни хора да дойдат на власт само за да ползват нейните атрибути, а не за да управляват страната. Нито едно от исканията на протестиращите през 2020 г. не е било изпълнено", категоричен е Дионисий. По думите му, исканията на протестиращите за съдебна реформа не са изпълнени.  
"Ще останем на площада до последно, докато не видим страната си различна, защото ние не сме искали никога някой на гърба на протеста да се качва на власт", каза още архимандритът и допълни, че за разлика от Атанас Пеканов, не е виждал по площадите Кирил Петков. Припомняме, че премиерът неведнъж се похвали, че е бил заедно с народа, когато през 2020-2021 г. хиляди искаха оставките на Бойко Борисов и на Иван Гешев.