Путин: Бъдещият елит на Русия трябва да се състои от ветерани от армията

Владимир Путин

Владимир Путин

Руският президент Владимир Путин заяви, че бъдещата управляваща класа на Русия трябва да се състои от ветерани от армията, а не от "чудаци", които "показват задните си части", предаде АФП.

Коментарите му се оказаха прикрита атака срещу разголеното парти на известни личности в Москва миналия месец, което предизвика остра обществена реакция и гнева на много руски политици.

По време на излъчвано по телевизията правителствено заседание Путин заяви, че по-рано през деня се е срещнал със "студенти, които са прекъснали обучението си", за да се бият в Украйна.

"Това са хората, които трябва да формират елита на страната в бъдеще, а не тези, които излагат на показ гениталиите си или показват задните си части", каза Путин.

Откакто започна войната си в Украйна, Кремъл засили консервативната си реторика, представяйки конфликта като битка срещу Запада и неговите ценности.

Многобройни високопоставени руски знаменитости и известни личности присъстваха на така нареченото парти "Почти голи" в московския нощен клуб "Мутабор" миналия месец.

Събитието противоречи на имиджа, който Москва се опитва да създаде, и предизвика призиви за наказание от страна на консервативни политици./БГНЕС