Путин с нова мантра: Евразия е "локомотива на глобалното икономическо развитие"

Владимир Путин

Владимир Путин

Държавният глава на Руската федерация Владимир Путин изрече поредната пропагандна теза, като определи Евразия за "локомотив на глобалното икономическо развитие“.

В приветствието си към участниците в VIII Международен научен и експертен форум "Примаковски четения“ той отбеляза, че темата на настоящото събитие – "Трансформацията на световния ред: Евразийското измерение“ – изглежда наистина актуална. И изтъкна, че в региона се формират механизми за многостранно сътрудничество, предава РИА Новости.

"Именно Евразия е локомотивът на глобалното икономическо развитие. Именно тук интеграционните процеси набират скорост, формират се ефективни механизми на многостранно сътрудничество, които играят ключова роля във формирането на многополюсен световен ред, основан на принципите на истинско равенство, взаимно уважение и зачитане на законните интереси на другите“, подчерта руският президент.

Путин изтъкна още, че участниците във форума - учени, експерти, дипломати и журналисти - има за какво да мислят, да дискутират и да спорят.