Путин иска суров отговор срещу "агентите", които помагат на Украйна

Руският президент Владимир Путин призова за "суров" отговор на чуждестранните агенти, които целят да дестабилизират Русия, като помагат на Украйна, предаде АФП.

"Киевският режим с пряката подкрепа на чужди специални служби е поел по пътя на терористичните методи, на практика на държавния тероризъм", заяви руският държавен глава.

"Това са актове на саботаж срещу граждански обекти, транспортна и енергийна инфраструктура, нападения срещу цивилни граждани и представители на властта", каза той.

Откакто Москва започна офанзивата си в Украйна през февруари 2022 г., са регистрирани многобройни саботажи на руски железопътни линии и нападения с дронове, приписвани на Украйна.

"Опитите на чуждестранни специални агенти да дестабилизират политическата и социалната ситуация в Русия трябва да бъдат прекратени", заяви Путин в обръщението си по случай Деня на служителите в агенциите за сигурност.

"Службите за сигурност имат нелека задача. Но вие разполагате с целия необходим потенциал, с всички възможности, за да гарантирате сигурността на държавата, на обществото и на нашите граждани", добави президентът./БГНЕС