Путин се страхува от Кадиров, държи го с пари и привилегии

Президентът на Руската федерация Владимир Путин се страхува от настоящия лидер на Чечня Рамзан Кадиров. Кремъл го контролира с пари и привилегии, иначе Ичкерия (официално това е Чеченска република Ичкерия – бел.ред.) отдавна щеше да е свободна.

"Всъщност Путин се страхува от Кадиров. Защото той е човек, който може да му създаде много проблеми", казва секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана Олексий Данилов в интервю за "Украинска правда".

Според него Москва има своя армия, но Кадиров също има своя армия. И ако Путин не беше дал пълна свобода на лидера на Чечня, Ичкерия отдавна щеше да се разбунтува.

"Веднага щом Путин си отиде, Ичкерия ще стане свободна държава. С Кадиров или без Кадиров, повярвайте ми, това ще стане със сигурност и много, много бързо. Защото това е отделна държава, която няма нищо общо с Руската федерация", подчертава Данилов.

Освен това той припомня, че Путин е дал заповед да бъде убит бащата на Кадиров и според законите на този народ трябва да има ответен отговор.

Превод: Faktor.bg