Смях: Путин сменя професията - с премиера си озвучават анимацията "Копейка" за реклама на Лада

В Русия заснеха аналог на анимационния филм "Коли", наречен "Копейка". Сайтът motor.ru съобщава, позовавайки се на медии, подчинени на Кремъл, че идеята е била обсъдена в кино "Фонд". Студио "Гръм" се занимаваше със създаването на смешния проект. Карикатурите ще представят популярни автомобили от различни години, озвучени от водещи руски политици и служители.

Руският президент Владимир Путин ще озвучава един от главните герои. Освен това в създаването на анимацията ще участват най-големите автомобилни производители, които частично ще финансират "Копейка". Вождът юрна и премиера Михаил Мишустин да даде гласа си за озвучаване на пропагандата за ценните коли, от които всички цивилизовани източни страни се чудеха как да се отърват.

По време на презентацията създателите показаха няколко бъдещи герои. Във филма ще се появят анимирани ВАЗ-2101, ЗАЗ-96, Лада Веста и Ларгус, както и Нива Травел. Представители на студиото казаха, че някои от героите ще бъдат озвучени от водещи руски политици, включително Владимир Путин, министър-председателят Михаил Мишустин и ръководителят на Министерството на промишлеността и търговията Денис Мантуров.

Faktor.bg припомня, че у нас вече имаше партиен лидер, който спечели дори парламентарни избори, озвучаващ анимация. Слави Трифонов се включи в дублажа на "Angry birds" през 2016 г. Тримата с Годжи и Краси Радков тогава дадоха гласовете си за детския филм.

превод: Faktor.bg