Путинофилът Шивиков призова за бунт срещу мандат за евроатлантическо правителство: Да ги приключим!

Прокуратурата да се семосезира

Димитър Шивиков

Димитър Шивиков

Русофилски настроеният генерал Димитър Шивиков излезе с призив за бунт в деня на връчването на втория мандат за съставяне на правителство с подкрепата на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. Прави го с риторика, звучаща като подстрекателство към разправа:  „Да се съберем пред Президентството и да ги приключим!“

Ако от полицията заемат пасивна позиция, както при нападението срещу Дома на Европа, или постъпят както на 9 май, когато закриляха незаконната путинофилска акция, изтласквайки законен граждански протест, България може да пламне. Нееднократно от паравоенни формации и от хора с пагони през последните години са правени намеци за военен преврат, а понякога и директни призиви.    

След днешните думи на ген. Шивиков е редно прокуратурата да се семосезира, а полицията и спецслужбите да си свършат работата по опазване на обществения ред и сигурността на страната. Защото има сили, които няма да се посвенят да поставят България на ръба на гражданска война. Сили, готови да използват всички средства, за да не бъде България силен член на евроатлантическото семейство и планът на Кремъл за връщане на страната ни в руската сфера на влияние да се осъществи.
Да не забравяме думите на руския ген. Леонид Решетников, че Румен Радев може да е фактор за откъсването на България от НАТО и че с неговото избиране трябва да се проведе „зачистка“ на прозападния елит.  

Припомняме, Димитър Шивиков е сред застъпниците на кремълската теза за „неутралитет“ по отношение на войната в Украйна. Той е коалиционен партньор на партията "Русофили за възраждане на България", водена от Николай Малинов.