Радев на консултациите с ПП-ДБ: През последните 9 месеца основно вие носите отговорност за управлението

"Но сложните отношения остават"

"През последните 9 месеца основно вие носите отговорност за управлението на страната. Осигурихте си и твърдата подкрепа на ДПС за промените в Конституцията. Успяхте да сформирате управление с вашия мандат, но сложните отношения остават." С тези думи президентът Румен Радев започна консултациите с представителите на ПП-ДБ на "Дондуков" 2, предаде репортер на БГНЕС.

Президентът попита премиера в оставка Николай Денков и съпредседателите на обединението - Кирил Петков, Атанас Атанасов, Христо Иванов, дали са склонни да продължавате по същия път или да преразгледат отношенията и с партньорите, и към властта.

"Смятате ли, че ще има механично сливане на предложения от вас меморандум и споразумението на ГЕРБ-СДС, така че да имаме устойчивост?" - попита още Радев.

"Готови ли сте да подкрепите първия мандат или при евентуален провал на преговорите ще опитате да повторите сценария от преди 9 месеца и при какви условия бихте направили едното или другото?" - продължи Радев с въпросите към представителите на обединението.

След заявеното мнението от страна на ГЕРБ-СДС, че е необходимо повече време за преговорите, Радев попита и ПП-ДБ дали споделят това мнение. /БГНЕС