Радев откри учебната година в с. Кочан, заговори за българщината

Гимназията отбеляза своята 50-годишнина

Румен Радев, снимка: архив

Румен Радев, снимка: архив

Държавният глава Румен Радев откри учебната година вСУ „Христо Смирненски“ в село Кочан, община Сатовча.

Гимназията отбеляза своята 50-годишнина от създаването си със специална празнична програма, в която участие взеха някои от първите нейни ученици. По време на церемонията Радев връчи почетен плакет „Св. Св. Кирил и Методий“ на директора на училището Гълъб Чаушев.

„В храма на знанието всяко българско дете, независимо къде се намира, трябва да има равни възможности да разгърне своя талант и да намери реализация“, каза Радев.

Държавният глава благодари на ръководството на училището и преподавателите за грижата и подкрепата към подрастващите, а на учениците пожела здраве, много сили и вяра по трудния, но светъл път на познанието.

„Вашето училище се утвърди като пазител на българщината. Защото онова поколение на първия випуск доказа, че пред жаждата за знания и волята за успех няма преграда“, посочи Радев и допълни, че светлият пример на поколенията преподаватели и възпитаници на гимназията е показал по недвусмислен начин, че българските деца имат бъдеще и могат да растат като просветени и достойни граждани. /БГНЕС