Радев: Готов съм да свикам КСНС при реална заплаха

Румен Радев

Румен Радев

Държавният глава Румен Радев призова да не се допуска политизация на ситуацията в Израел. Обобщените резултати на контраразузнавателните служби показват, че няма пряка заплаха за националната сигурност. Той се позова на изявлението от вчера на Националния контратерористичен комитет в Министерски съвет.

"Очаквам службите за сигурност да продължат да работят спокойно и отговорно. Ако има промяна в обстановката съм готов да свикам Консултативен съвет за национална сигурност", каза Радев в Бургас

Относно промените в конституцията, президентът изрази мнение, че настоящото Народно събрание няма нито легитимност като обществена подкрепа, нито достатъчно гражданско представителство, за да пренаписва българската Конституция.

"Настоящото НС няма нито легитимност като обществена подкрепа, нито достатъчно гражданско представителство като процент гласували при последните избори, за да пренаписва българската Конституция, а и партиите, които напират да пренапишат обществения договор нямат според мен и моралната легитимност да го правят, защото те събират парламентарна подкрепа с цената на предателството на собствените си избиратели, така че на всички е ясно, че тези напъни за подмяна на обществения договор се правят най-вече, за да се оправдае безпринципната коалиция", каза още Румен Радев.