Радослав Рибарски: Целта на дерогацията е "Лукойл" да работи изцяло с неруски петрол

Консенсусът с БСП е зависим от хартиената бюлетина, посочи още депутатът от ПП

Радослав Рибарски

Радослав Рибарски

"Към момента виждаме, че при първия разговор и ГЕРБ и ДПС напуснаха масата за разговор и очакваме по-скоро останалите партии". Това каза в ефира на Евронюз депутатът от "Продължаваме промяната" Радослав Рибарски.

Запитан как вървят разговорите с левицата за подкрепа за бъдещо правителство, Рибарски отговори, че към момента на масата е спорът за хартиената бюлетина и ако БСП не направят отстъпки, няма как да се стигне до консенсус.

"Виждаме, че хората очакват обединение и да се сформира редовен кабинет, но той не трябва да е на всяка цена, искаме чрез тези дискусии да засегнем въпросите, които интересуват хората", обясни той.

По темата със забраната за износ на петролни продукти, произведени от руски нефт, Рибарски коментира, че основната цел на дерогацията е гарантиране на работа изцяло с неруски петрол.

"Искаме да има план-график с който рафинериите да покажат как възнамеряват да преструктурират работата си, за да нямаме такъв разговор и след две години, когато трябва това да се е случило", заяви още Рибарски.

По думите му основната цел на дерогацията е да се избегне недостига на горива и от ПП не виждат предпоставки да се стигне до спиране на работа на рафинерията на "Лукойл".