НБА утвърди формат за възобновяване на сезона

Ръководството на Националната баскетболна асоциация (НБА) обяви, че е утвърден форматът за възобновяване на настоящия сезон, прекъснат през март заради пандемията от коронавирус.

В надпреварата ще участват 22 отбора, ориентировъчната дата за подновяването е 31 юли.

"Утвърждението на формата е първата официална стъпка от многото, необходими за рестартиране на сезона. НБА и профсъюзът на играчите работят със специалисти по инфекциозни заболявания, експерти в областта на общественото здравеопазване и правителството за създаването на строга програма по предотвратяване и намаляване на риска, свързан с коронавируса, включително постоянен протокол от тестовете и строги правила за безопасност", се казва в изявлението.

Освен 16 отбора, които в момента на преустановяването на шампионата се намираха в зоната на плейофите, участие в доиграването ще вземат Ню Орлиънс Пеликанс, Портланд Трейл Блейзърс, Финикс Къснс, Сакраменто Кингс, Сан Антонио Спърс и Вашингтон Уизардс. Плейофите ще се проведат в обичайния формат с четири кръга, всеки от тях в серии до четири победи. Финалът на НБА трябва да завърши не по-късно от 12 октомври. /БГНЕС