Равенство между България и Унгария на полувремето, "лъвовете" с човек по-малко

Срещата започна с натиск на гостите, които имат нужда от една точка в София

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Отборите на България и Унгария се оттеглиха при равенство 1:1 на почивката на мача от квалификациите за Евро 2024, който се провежда на Националния стадион "Васил Левски".

Тимът на Илиан Илиев, който дебютира начело на "лъвовете", остана с човек по-малко след втори жълт картон за защитника Валентин Антов в 36-та минута. Малко след това Илия Груев получи директен червен картон за нарушение като последен в отбрана, но след консултация с екрана край тъчлинията реферът Даниел Стефански отмени картон, тъй като стана ясно, че играчът на Унгария е симулирал.

Срещата започна с натиск на гостите, които имат нужда от една точка в София тази вечер, за да си осигурят класиране за Европейското първенство следващото лято. Доминацията на унгарците даде резултат в 10-та минута, когато централният нападател Мартин Адам откри резултата с удар с глава след центриране от фал на капитана Доминик Собослай.

Българските играчи отговориха добре на предизвикателството и погледнаха по-смело в атака, а в 24-та минута ветеранът Спас Делев изравни след страхотно изпълнение с десния крак. След изгонването на Антов унгарците отново започнаха да доминират, но домакините се защитаваха добре.