Разгул по никое време - Бог да ни е на помощ!

В днешните турбулентни времена е остра необходимостта от грижи за демокрацията, която може да бъде тихо удушена

проф. Георги Фотев

проф. Георги Фотев

проф. Георги Фотев*

Идва края на предизборния разгул в националните медии. Тяхната отговорност за провала на нацията е огромна. Този разгул е сякаш режисиран. Как стана възможен ще се питат умните. Повърхностен и глупав закон за участие в парламентарни избори. Пълно неразбиране на демокрацията в късно модерната епоха. Измислените законотворци са слепи за сблъсъка на демокрацията с модерната меритокрация в обществото на непрестанно нарастващата комплексност. И само тава ли?

В днешните турбулентни времена  е остра  необходимостта от грижи за демокрацията, която може да бъде тихо удушена. 

Предизборният разгул е сякаш режисиран от  плитките правила за медийни изяви, съгласувани с Централната избирателна комисия. Критичната публика е отвратена. Некритичната публика е отровена.  Разгулът се разрази  в пленените национални медиите. Продажен и негоден медиен регулатор. И другите са подобни.

Щом  дойде редът на  фалшивите и нелегитимни регулатори, реформаторите бяха коварно свалени от власт.  В демократична България ненавижда реформаторите. 

Много тежка е цената на предизборния разгул. Тепърва целият народ, който в мнозинството си не знае какво иска, ще бере горчивите плодове на разгула по никое време.  

Победителят  ще бъде  сам и безпомощен. Липсата на ЛЕГИТИМНОСТ  ще превърне законната победа в отровно горчив плод.

Предизборният разгул произведе в България невъобразим по мащабите си арогантен и двуличен анти-европейски маразъм. Оглупяване на нацията.

Предизборният разгул  хвърли  голяма част от българското общество в ледените прегръдки на зловещия путинизъм. Позор и ужас. Обвиняват жертвата!

България е имала горди и мизерни  държавни глави , но не имала като настоящия.

Бог да ни е на помощ!

*Текстът е публикуван на фейсбук страницата на автора.