Разконспирираха плана на Путин за окупираните територии в Украйна

По думите на говорителя на Кремъл всяко нападение на анексираните територии ще бъде разглеждано като агресия срещу РФ

Владимир Путин

Владимир Путин

Окупираните Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка области след анексията ще станат „суверенна територия на Руската федерация и за тях ще се прилага договорът за съюзна държава“. За това съобщи говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, предаде УНИАН, позовавайки се на руски медии.

По неговите думи в Кремъл на специална церемония окупаторите ще подпишат четири споразумения за анексиране на украински територии. След това Русия ще разглежда всички нападения върху окупираната територия като агресия срещу Руската федерация.

Песков коментира и възможността за преговори с украинската страна. Той заяви, че войната ще продължи, а исканията на страната агресор не се променят.

Той засегна и темата за ядрената ескалация на военния конфликт.

"Хората, които се държат безотговорно, говорят за ядрена ескалация. Не бих искал да се фокусирам върху тази тема. Призоваваме всички да се държат отговорно ... Що се отнася до цялата тази ядрена дискусия, още веднъж можем да поканим всички да се запознаят със съответните доктрина, където всичко е написано“, заявява Песков.

Агенцията припомня, че на 21 септември, заедно с обявяването на частична мобилизация в Русия, Путин обяви и провеждането на "референдуми" във всички окупирани територии на Украйна. Той посвети част от речта си на ядрените заплахи към Запада.

В отговор световната общност осъди действията на Кремъл и заплаши Москва с нови санкции.

Превод: Faktor.bg