Разузнаването на Украйна: Диктаторът не може да удържи ситуацията в Русия

Китай и страните от Глобалния юг наблюдават под лупа, това което става в Русия

Президентските избори в Русия показаха на света, че Путин не може да удържи ситуацията в страната си. Това казва представителят на Украинското разузнаване (ГУР) Андрей Юсов по време на телемарафон.

"Думите на човек, какъвто е Путин, нямат значение. Целият свят видя, че Путин вече не е същият. Събитията, които се развиват в Белгородска и Курска област, кибератаките в Руската федерация, инцидентите във военни и икономически инфраструктурни съоръжения показаха, че диктаторът "не е в състояние да държи под контрол ситуацията през един толкова важен за него период. Това беше важен сигнал за Китай и страните от Глобалния юг, които следят ситуацията много внимателно, те разбраха, че диктаторът не може да удържа положението в страната си“, каза Юсов.

Той добави още, че мобилизацията в Руската федерация не спират. А след „изборите“ тя може да се засили и да има по-мащабен характер. Освен това Юсов коментира събитията в избирателните секции, където руснаци подпалиха кабини и изсипаха зеленина в урните.

"В Русия все още има голям брой хора, които са готови да се съпротивляват на режима и правят това по различни начини. Някои може да запалят кабина за гласуване, а други с оръжие в ръце, като руските доброволци от РДК, Свобода на Русия и Сибирския легион са готови да освободят собствената си родина от режима на Путин, което го правят сега успешно“, казва Юсов.

Превод: Faktor.bg