Реалистична ли е атака на Русия срещу НАТО през 2025 г.: Данилов оцени заплахата

Той подчерта, че Украйна е готова да се бори с „руския терористичен режим“, но има нужда от помощ

Олексей Данилов, снимка:УНИАН

Олексей Данилов, снимка:УНИАН

Секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Олексий Данилов коментира статията в изданието BILD, в който се посочва, че НАТО се готви за война с Русия. В документа, на който се позовават авторите на материала, се отбелязва, че атака срещу Алианса може да се случи още през 2025 година, съобщава УНИАН.

"В този документ се говори за нападение от територията на Беларус. Ако някои продължават да наблюдават и да не помагат на страната ни, тогава, както се казва, всичко може да се случи в света. Въпреки това мисля, че по това време Русия вече ще бъде унищожена ако нашите приятели и партньори ще заемат активно да ни помогнат с модерните оръжия“, подчерта Данилов в интервю за Канал 24.

Секретарят на СНСО отбеляза, че Украйна е готова да се бори с „рускиат терористичен режим“ и да унищожи окупаторите. Но страната ни има нужда от помощ.

"Ако някои държави продължават да наблюдават от ъгъла как ще свърши всичко това, тогава, подчертавам още веднъж, всичко може да се случи в света, но аз не вярвам в това. Пак подчертавам, ние със сигурност ще победим този агресор. Ще бъде трудно, ще бъде сложно, но определено ще бъдем победители в тази война“, каза Данилов.

Превод:Faktor.bg