Rheinmetall: Европа трябва да удвои производството на снаряди, за да отговори на нуждите на Украйна

Ако Западът наистина иска Украйна да победи, Русия ще бъде победена

Европейските правителства трябва да удвоят прозводството на боеприпаси, за да задоволят потребностите на Украйна. Това заяви шефът на германския оръжеен концерн Rheinmetall AG Армин Папергер в интервю за Bloomberg.

"Нужни са ми поръчки. Без поръчки нищо няма да произвеждам. За всеки недостиг на боеприпаси вината е извън сектора на отбраната. Промишлеността  може да предостави това, което е необходимо." – коментира той.

По думите на Папергер, през тази година линиите за производство на боеприпаси на концерна Rheinmetall ще бъдат натоварени към две трети от капацитета си. И това е след многобройни изявления на украински и европейски официални лица за значението на артилерията за победата във войната.

По-рано министърът на отбраната на Украйна Олексий Резников поиска от западните партньори да доставят 250 000 снаряда месечно.

"За да се постигне такава скорост (на производство – б.р.) е необходимо да се удвои пропускателната способност (на производствените линии) в Европа", заяви шефът на Rheinmetall.

Папергер отбеляза, че Европа и САЩ могат да произвеждат много повече оръжия от Русия, затова, ако те настина искат Украйна да победи, Русия при всички случаи ще претърпи поражение.

Превод Faktor.bg