Роберта Мецола с извънредно посещение в Украйна

Щастлива да се върне при "европейците, чийто дом е в нашия Европейски съюз"

Роберта Мецола

Роберта Мецола

Председателката на Европейския парламент Роберта Мецола пристигна на извънредно посещение в Украйна. Тя съобщи в Twitter, че е щастлива да се върне при "европейците, чийто дом е в нашия Европейски съюз", предаде АФП.

"Хубаво е да се върна в Украйна - заради тези смели хора, които вдъхновиха света. За тези герои, които отказват да се предадат. За тези, които пожертваха всичко в името на нашите ценности." - написа Мецола.

Тя се срещна с председателя на Върховната рада на Украйна Руслан Стефанчук. "Бъдещето на Украйна е в Европейския съюз. Ние ще извървим целия път с вас. Сътрудничеството между Европейския парламент и Върховната рада само ще се засилва." - се казва в изявлението на председателката на Европейския парламент.

На 3 март главният прокурор на САЩ Мерик Гарланд направи необявено посещение в Лвов. Той присъства на конференцията "Единство за справедливост" и заяви, че САЩ възнамеряват да потърсят отговорност от Русия за "престъпленията, извършени по време на несправедливото и непровокирано нахлуване срещу суверенния ѝ съсед". /БГНЕС