Роднини и медицински персонал убили Марадона

Диего Марадона

Диего Марадона

Лошо медицинско обслужване и погрешно решение, взето от близките на футболиста Диего Марадона, са сред причините за неговата смърт. Това обяви неговият адвокат Матиас Морла, след като даде показания като свидетел по делото за смъртта на футболиста.

„Медицинските грижи бяха ужасни, те причиниха неговата смърт“, каза Морла пред репортери след среща с прокурорите по делото.

Според адвоката лекарите в болницата, в която Марадона е претърпял операция три седмици преди смъртта си, са препоръчали той да бъде оставен под лекарски надзор, но близките на футболиста са решили да го настанят в къща под наем в предградията на Буенос Айрес. Там за него са се грижили медицински сестри. "Това беше лудост. Лекарите препоръчаха той да остане в болницата", каза адвокатът.

Морла е видял Марадона за последно на 16 ноември миналата година. „Имаше странен глас, говореше като робот“, каза Морла.

Марадона почина на 25 ноември 2020 г. на 61-годишна възраст. Причината за смъртта е остра сърдечна недостатъчност, довела до белодробен оток. Аржентинската прокуратура разследва дали е възможно да има лекарска грешка или небрежност при лечението на футболиста.