Росен Желязков: Протестите ще увеличат силата на ядрото на ГЕРБ

Новообразуващите се партии няма да имат време да го направят, смята още той

Росен Желязков

Росен Желязков

„Не знам дали протестите ще увеличат избирателната активност, но със сигурност ще увеличат силата на партийните ядра на традиционните партии – ГЕРБ, БСП, ДПС, Патриотите. Новообразуващите се партии няма да имат време да го направят”. Това заяви в ефира на Нова ТВ Росен Желязков. 

„Правителството е дотолкова стабилно, доколкото е стабилно парламентарното мнозинство, което в момента е стабилно”, коментира още Желязков. 

Той заяви още, че ако правителството изкара мандата си и се организират избори след 7 месеца, на тях ще има машинно гласуване. Със служебен кабинет това не би било възможно.

„В закона е казано, че на следващите избори трябва да има машинно гласуване”, обясни Желязков..

„В края на мандата е естествено да се очаква недоволство. То се натрупва при всяко управление. Голяма част от протестиращите са млади хора, живели през по-голямата част от живота си с 3 правителства на Бойко Борисов, имали са възможност да учат навън – Берлин, Хага, Лондон, Париж. Очакват в България същия подреден свят. Няма как да стане за една държава, която само преди 30 години излезе като най-бедната от социалистическия лагер”, коментира той.   

„Има справедливи искания, има и искания, които целят създаването на хаос, има и неадресирани искания. Всяко едно от тях заслужава внимание”, смята Росен Желязков.