"Ройтерс": „Фолксваген“ е настроен положително към избирането на Турция за вложението си

Турция е все по-уверена, че германският автомобилен производител „Фолксваген“ ще изгради новия си завод на територията й. Съответното убеждение се е засилило след „изключително положителна" среща между високопоставен представител на компанията и президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган, проведена по-рано, предаде Ройтерс, като се позовава на три източника.

Агенцията съобщи миналата седмица, че двете страни водят разговори по въпроса за данъците на автомобили в Турция, за да приключат инвестицията от един милиард евро. Германският концерн, който обмисля и България като вариант за инвестицията, не е обявил окончателното си решение, но източниците твърдят, че „Фолксваген“ е настроен положително към избирането на Турция за вложението.

Ердоган и високопоставен служител на компанията са договорили уреждане на повечето проблеми по време на среща тази седмица, разкри турски източник, запознат с въпроса. Източник от „Фолксваген“ на свой ред разкри, че Ердоган се е срещнал с главния изпълнителен директор на компанията Хърбърт Дийс.