Румен Христов: Водят се преговори с ГЕРБ за коалиция на предстоящите парламентарни избори

България има нужда от дясно управление, заяви лидерът на СДС

Румен Христов

Румен Христов

Лидерът на СДС Румен Христов разкри в предаването "Офанзива с Любо Огнянов", че се водят преговори с ГЕРБ за евентуалното явяване на двете десни партии в коалиция за предстоящите парламентарни избори през идната пролет. Той бе гост в предаването “Офанзива с Любо Огнянов“.

“Най-голямата дясна партия, член на ЕНП, и най-старата партия, член на ЕНП, е логично да се явят общо на парламентарните избори. Целта е десният вот да бъде консолидиран, защото България има нужда от дясно управление“, казва Христов.

Амбициите на Мая Манолова за формиране на опозиционна алтернатива са видими, но проблемът й е, че тя се цели прекалено високо, според лидера на СДС. “Тя иска да се върне в парламента. Опита да се качи на кметския стол в София, но не успя. Най-вероятно сега се цели в някои от постовете министър-председател, председател на Народното събрание, омбудсман, президент и т.н., но с малка партия това не се постига“, категоричен е Христов.

Президентът Румен Радев също недвусмислено заявява амбициите си за влизане в изпълнителната власт с изказването си, че, “ако той управлявал, нямало толкова да се краде“, според десния лидер.

По повод намаляването на ставката за ДДС в определени сектори, Румен Христов смята, че това е по-скоро грешка, защото за година време с подобно облекчение в туризма трудно би се върнала старата ставка. “Смята се, че 150 млн. лв. щеше да е ущърбът за бюджета и според мен беше по-логично да се дадат тези пари като финансова помощ на туристическия бранш, а не да се намалява ДДС“, допълни лидерът на СДС.