Румен Петков: Радев може да води диалог само с ГЕРБ, но не и с Борисов, няма да се кандидатирам за нищо

Румен Петков

Румен Петков

„Радостен съм, че Великото народно събрание III събра отново много хора, които казват, че така повече не може да се продължава. Народът отива въпреки провокациите, които прави Бойко Борисов, че едва ли не някакви гамени ходят по площадите да се бият с полицията. Почти всяка вечер си ходя на протеста, но стоя отстрани, защото не е прилично хора с моята биография да се опитват да го яхват. Аз няма да бъда кандидат за нищо. АБВ има потенциал, но аз самият няма да съм кандидат за нищо“. Това заяви пред БТВ лидерът на АБВ Румен Петков.

„Ние участвахме в правителство с ГЕРБ с ясното съм знание, че сме поканени. Предложихме своите приоритети, те не бяха приети и ние напуснахме, знаейки какви ще са щетите. През следващите дни няколко стотин привърженици на АБВ бяха уволнени“, коментира бившият вътрешен министър.

„Красимир Каракачанов не може да бъде гарант освен на потреблението, шегувам се, разбира се. Шкафчето на Бойко Борисов легитимира най-уродливото явление в света – корупцията. Мисля, че диалог с ГЕРБ може да се води, но не и с Бойко Борисов. Днес атмосферата е отворена, контактът с премиера е отровен. Трябва да се работи в посока за премахване на правителството“, каза още Румен Петков.