Румяна Коларова: Ако някой е обещавал на Гешев посланически пост, това означава пълен провал за Радев

ГЕРБ ще представят кабинет и той ще бъде гласуван в пленарна зала, убеден е политологът

Доц. Румяна Коларова

Доц. Румяна Коларова

Всички чакаме да разберем какви са фактите. Резултатът от този конфликт в прокуратурата беше изваждане на информация, която е нелицеприятна за всички. 

Това заяви в предаването "Денят на живо" по NOVA NEWS политологът доц. Румяна Коларова, която коментира последните сътресения в прокуратурата и исканата оставка на главния прокурор Иван Гешев.  

"Ситуацията е непредвидима. За мен Иван Гешев се присъедини днес към коалицията анти Борисов и така търси някакви симпатии и това е напълно нормална реакция. Не знам кой какво е обещавал на Гешев, но, ако има такова нещо, то това означава пълен провал на авторитета на Румен Радев, защото той, чрез служебното си правителство, трябва да го назначи за посланик. За мен е нелепо твърдението, че някой е предложил посланически пост на главния прокурор. За съжаление това е нивото на политическия живот у нас", добави доц. Коларова.  

"Няма как парламентът да реши въпроса с главата на прокуратурата. Те могат да решат въпроса със съдебната реформа и да приемат закон за контрол на главния прокурор. Нинова и ГЕРБ са пълни антиподи. Всякакъв вид договаряне с БСП би означавало край на ГЕРБ. ГЕРБ възникна като противодействие на БСП. Може би Нинова е била готова за коалиция с ГЕРБ, но Изпълнителното бюро е взело друго решение и правилно го е взела. Аз съм сигурна, че ГЕРБ ще представят кабинет и той ще бъде гласуван в пленарна зала", категорична бе доц. Румяна Коларова.