Рупорите на Кремъл намериха обяснение за победите на украинците - в силата на „черната магия“

Руските държавни медии твърдят, че има признаци, че украински войници са практикували черна магия във военен щаб в Украйна, съобщи „Дейли Мейл“.

Репортаж показва "сатанински печат" - символ, за който се смята, че е свързан с по-висша свръхестествена сила - открит на стената на изоставена украинска военна база в покрайнините на село Трехизбенка в Луганска област.

Руската информационна агенция РИА Новости твърди, че символът, както и други знаци, очевидно направени с кръв, показват, че има признаци, че украинските войници "практикуват черна магия". Информационната агенция твърди, че "последователите на сили от други светове се опитват да освещават оръжията си, правейки знаци с кръв", за да дадат на въоръжението им допълнителна енергия, която да нанесе по-големи щети при попадане в целта.

Руската културоложка и философка Екатерина Дайс твърди, че символът, който е нарисуван със спрей с черно мастило, е "магически печат на тъмните сили", който съчетава идеите за анархия, оръжия и фашистки символи. Дайс твърди, че създателите на символа са "извършвали ритуали", за да подсилят оръжията си, или са искали от свръхестествени сили да им изпратят оръжия.

„Това е магически символ, състоящ се от много пресичащи се линии“, казва Дейс за черния символ. "Какво означава той, е трудно да се каже със сигурност, в него се виждат както обърнатият знак на анархията, така и част от знака "СС", руната зиг, тя се вижда ясно в левия сектор на кръга, и еврейската буква "zain", написана на немски език, което означава меч или оръжие на библейски иврит.

РИА Новости твърди, че украинските войници използват кръв за практикуване на черна магия. Предполага се също, че украинските войници са използвали кръвта, за да се свържат със свръхестествени сили.

Трудно е здравомислещ човек да повярва на твърденията на руските медии, че силата на украинската армия идва в резултат на черна магия. Всички те звучат като пропагандни внушения, зад които прозира целта на рупорите на Кремъл – да замажат провала на руската стратегия в инвазията срещу Украйна, да оневинят жестокостите, които извършват руските военни по време на „специалната военна операция“ в страната и представят неуспеха на руската армия едва ли не като резултат на някакви магически сили от отвъдното, които помагат на украинците във военния конфликт, предизвикана от Путин. 

Подобни внушения звучат още по-абсурдно като се има предвид общоизвестния факт, че Руската православна църква владее до съвършенство окултизма, много често използва суеверието, за да привлича повече миряни. РПЦ освен, че освещава руските знамена, с които руските войни да постигат надмощие, подгрява сакралността на „Великата победа“ със сатанински ритуали. Дори лично самият Путин вярва в магьосническата сила на тотемните животни, живее фиксиран в маниакалната идея за „елексира на безсмъртието“. Не е възможно да не приемеш със сарказъм и изявлението на терориста Игор Гиркин за това как той почувствал върху себе си ефекта на „украинските хипнотични излъчватели“.

В този контекст се поместват и брътвежите за черната магия, която прилагали украинците, за да надвият агресора Русия. А подобни внушения звучат като откровени провокации, които не кореспондират с жестоката действителност, която сега битува в Украйна благодарение на руския окупатор, който не жали сили и средства, за да изнасилва и убива невинни хора, да руши и граби всичко, което е пред очите му, да унищожава цяла една държава.