Русия е готова да започне нова офанзива: Жданов посочи кога и къде

По неговите думи окупаторът е мобилизирал максимално своите усилия в битката с ВСУ

Олег Жданов

Олег Жданов

Руските войски са готови да предприемат ново настъпление в едно от направленията. Ако руското командване вземе подходящо решение, това ще стане през уикенда или веднага след него. Това мнение е изразил военният експерт Олег Жданов, цитиран от УНИАН.

Става дума за направление Купянск, в което напоследък руснаците видимо са се активизирали, отбеляза Жданов. Според него основната цел на последните атаки е да се провери отбраната на украинските въоръжени сили – какви са техните способности и ефективност за противодействие.

„Доколкото разбрах, окупаторите продължават да проучват нашата отбрана... По данни на разузнаването прегрупирането на войските и формирането на ударна група в купянското направление е почти завършено, макар по принцип да не виждаме големи движения. Според някои от нашите експерти руските войски са готови да започнат нов опит за възобновяване на настъпателната операция, организирайки една или две атаки на ден, най-вероятно с цел разузнаване и оценка на ситуацията, за да се направи преценка и взмета конкретно решение кога и в каква посока да бъде настъплението“, изтъква Жданов.

Според него правилното решение - дали да предприемат настъпление и в каква посока - може да бъде повлияно от обстановката във всички други оперативни направления като цяло. 

„Те са вложили почти всичко, което имат, в битката, увеличават до максимум своите усилия, но тези усилия не винаги дават плодове“, коментира Жданов. 

Превод: Faktor.bg