Русия се гаври с Полша – обяви окупацията й на 17 септември 1939 г. за освобождение

"На 17 септември 1939 г. започна освободителен поход на територията на Полша. Съветските войски излязоха на линията Керзон, не позволявайки на Вермахта да се доближи до Минск. Народите на Западна Беларус и Западна Украйна посрещнаха съветските войници с ликуване.” Това се казва в съобщение на Руското външно министерство.

Каква е истината  - свобода или окупация донася Червената армия на Полша?

Без съмнение това съобщение е руска пропаганда в стил по-лош дори и от този на Северна Корея.  

Общоизвестен факт е, че на 17 септември 1939 г. Червената армия атакува Полша в гръб, докато тя отчаяно се брани срещу нацистите. На 1 септември 1939 г. същото вече е сторила съюзникът на СССР - Германия. Така бяха изпълнени договорките между Сталин и Хитлер за подялба на Полша според условията в пакта Рибентроп-Молотов. Това реално е и началото на Втората световна война, чиито подпалвачи без съмнение са Хитлер и Сталин.

Тази война, отнела живота на  80 милиона души, е архипрестъпление срещу човешката цивилизация, осъществено от националсоциалисти и комунисти. След нападението срещу Полша съветски и германски военни са заедно на парад. А трагедията за човечеството е вече факт.

Затова в Москва трябва да са полудели, за да се хвалят, че те са носителите на свободата в Полша. Защото колкото и пъти да наречеш черното бяло, фактът на съвместната агресия срещу човечеството, с цел двама диктатори да си поделят света,  е достатъчно популярен, за да бъде подменено от подобно нелепо твърдение. 

Сходни опити за пропаганда преди две години имаше и в България, когато посланик на Русия у нас беше Анатолий Макаров. По неговата инициатива бе организирана изложба за 9-ти септември, в която Червената армия трябваше да бъде представена като „освободителка“. Но след обществен скандал и гражданско недоволство руското посолство смени мотото на изложбата, като се отказа да се представя като „освободителка на България“.

russia_polsha.jpg