Кремъл се връща към шантажа, за да свали Западът санкциите към Русия

Говорителят на украинската мисия при ООН Олег Николенко отбеляза, че насилието продължава навсякъде, където Руската федерация е страна в конфликта

Кремъл шантажира международната общност с продължаване на военния конфликт в случай, че не бъдат свалени санкциите срещу Русия. Това написа във Фейсбук говорителят на постоянното представителство на Украйна в ООН Олег Николенко.

"Руската делегация открито обяви на заседание на Съвета за сигурност към ООН за защита на цивилни лица, участващи във въоръжения конфликт, че без сваляне на санкциите няма да има окончателно спиране на огъня. Отдавна слушаме, че санкциите възпрепятстват хуманитарната помощ за борбата с Covid-19. Това не мина, затова са решили да се върнат към старата практика – шантажа“, написа Николенко.

Дипломатът смята, че „от изявлението Руската федерация става ясно защо продължава насилието в Украйна, Сирия, Либия и други места по света, където Русия се явява страна в конфликта“.

„Ние добре знаем, че дори, ако теоретично  бъдат отменени санкциите, няма да последва прекратяване на огъня. Русия винаги ще намери повод, за да продължи своята агресивна политика в Украйна“, изтъква в поста си Николенко. 

Източник: Гордон

Превод: Faktor.bg