Окупаторът нанесе с тактическа авиация удари по Одеска област

Руските окупационни сили продължават да нанасят въздушни удари в Украйна, като във вторник целите бяха в Одеска област, съобщава УНИАН, като се позовава на Силите за отбрана на Южна Украйна. Руската тактическа авиация е нанесла ракетни удари през деня и вечерта с ракети тип Х-31П.

"Врагът изпраща противорадарни ракети в опит да открие и унищожи системите за противовъздушна отбрана“, се казва в съобщението. "В резултат на вражеските атаки няма пострадали хора. Попадения обаче са регистрирани на територията на Одеса и Белгород-Днестровския район на региона. Окупаторите удариха откритата повърхност, административната сграда и пристанищната инфраструктура“.

През нощта на 21 ноември руснаците нанесоха четири ракетни удара по цели на територията на Донецка област. Първите две ракети са попаднали на територията на болницата в Селидово - разрушени са сградите на лечебното заведение, има ранени. Издирват хора под развалините.

Няколко минути след удара по болницата руснаците нанесоха още два ракетни удара по мина в района на Донецк. Един служител на предприятието е загинал.

През нощта руснаците атакуваха и Украйна с дронове. Те изстреляха 10 безпилотни самолета тип "Шахед". От ВВС на Украйна съобщиха за свалени 9 БЛА. Унищожена е и ракетата "Искандер-К".