Руски блогър: В Кемерово заплашват и бият, ако говориш срещу държавата на Путин

Михаил Светов, снимка: Каспаров.Ру

Михаил Светов, снимка: Каспаров.Ру

Блогърът опозиционер  Михаил Светов е бил бит на летище "Кемерово" и насила върнат обратно в Москва. Това написа самия той на страницата си в социалната мрежа.

"Още на изхода на летището в Кемерово бях пресрещнат от 15 здравеняка в цивилни дрехи. Насила ме избутаха обратно в залата за обслужване на пътници, бяха ми отнети всички документи и личния ми телефон. Заплашиха ме, дори ме биха. След това насила ме качиха на самолета и със следващия полет ме върнаха обратно в Москва. Тук бях буквално ескортиран чак до салона, хванат под лактите от хора, които казаха, че са миньори, но всъщност имаше пълна координация с работещите на летището",  пише активистът на либертарианците в страната.

В поста си също така Светов предупреждава желаещите да присъстват на лекцията му, че "миньорите", които са го задържали на летище, сигурно знаят адреса на събитието и могат да отидат там и да им навредят. Днес, 1 април, блогърът е трябвало да изнесе лекция в Кемерова, озаглавена "Защо не трябва да вярваме на държавата".