Пригожин хвана в крачка депутат на Думата - излъгал за 33 000 "Вагнер"-овци, "пристанали" на руското МО

Ако всички убити и тези, които са излезли в почивка, са подписали договори, тогава това е възможно, иронично отговаря Пригожин

Депутатът от Държавната дума, бивш командващ Въздушно-десантните войски на Руската федерация - генерал-полковник Владимир Шаманов, заяви в интервю за радио NSN, че повече от 30 000 бойци на ЧВК "Вагнер" са подписали договори с руското министерство на отбраната.

„По моя информация около 32-33 хиляди вагнеровци са подписали договори с Министерството на отбраната, а от 7 до 10 хиляди са с Пригожин.

Това дава почва за размисъл на ръководството на страната и Въоръжените сили“, каза Шаманов.

В същото време той призна, че е за връщането на вагнеровци за участие в специална операция в Украйна: „Ако има такава възможност, тя трябва да се използва. Това са наши граждани, Пригожин умее да ги управлява, те го доказаха в Артьомовск /Бахмут/.

"Не мога да кажа откъде са тези 33 000 души, които са отишли в Министерството на отбраната", коментира в "Телеграм" канала си ръководителят на "Вагнер"-овце, Евгений Пригожин. И за доказателство на твърденията си той привежда пълна статистика на бойците, които участват в неговата военна компания.

"Ето я истинската математика. Общо през украинската командировка са преминали 78 хиляди бойци на ЧВК "Вагнер". От тях 49 хиляди са затворници от лагерите. По време на превземането на Бахмут (20 май) са убити 22 хиляди войници, 40 хиляди са ранени. Живи и здрави са 25 хиляди, плюс ранените, които се лекуват. От тях до 10 хиляди са заминали или заминават за Беларус. 15 000 вече са излезли в почивка. Как са формирани тези 33 хиляди, все още не ми е известно. Ако всички убити и тези, които са излезли в почивка, са подписали договори, тогава това е възможно. Тук не може да се спорите", заявява още подвизаващият се в Беларус Пригожин.